Knowledge

စားရတာ မအီပဲ ျမန္မာပါးစပ္နဲ႕ အလြန္ကိုက္တဲ့ ၾကက္ခ်ဥ္စပ္

Zawgyi Font:

ၾကက္ခ်ဥ္စပ္က တရုုတ္ဟင္းလ်ာေတြထဲမွာ လူျကိုုက္မ်ားတဲ ့ဟင္းတမိ်ဳးပါ။ စားရတာ မအီပဲ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္နဲ ့ျမန္မာပါးစပ္နဲ ့အလြန္ကိုုက္တဲ့ ဟင္းေလးပါ။ အစပ္အတြက္ ငရုုတ္ဆီ (သိုု ့) chili garlic sauce ကိုုသုုံးနိုုင္သလိုု ငရုုတ္သီးအနီေတာင့္ကိုု ေထာင္းထည့္နိုုင္ပါတယ္။ လုုပ္ရတာလဲလြယ္ကူတာမိုု ့မအိစံရဲ႕ နည္းေလးနဲ႕ လုုပ္စားၾကည့္ၾကေနာ္။

Photo : Ei San Homemade Inspiration Fb Page

 

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ျကက္သား (အသားခ်ည္း) – ၂၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၁ ေပါင္

၂။ ျကက္သြန္ျဖဴ – ၃ မႊာ

၃။ ငရုုတ္သီး အနီေတာင့္ ၅ ေတာင့္

(chili garlic sauce ကိုုအသုုံးျပဳမည္ဆိုုလွ်င္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း) chili garlic sauce ကိုုသုုံးလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုုတ္သီး အနီေတာင့္ထည့္စ၇ာမလိုုပါ။

၄။ ျကက္သားမွဳန့္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

၅။ ပဲငံျပာရည္ အျကည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

၆။ ရွာလကာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း

၇။ အတုုံးအေသးတုုံးထားေသာ ျကက္သြန္နီ – တလုုံးစာ

၈။ အတုုံးအေသးတုုံးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – တျခမ္းစာ

၉။ ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း

 

( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)

 

ျပဳလုုပ္နည္း

၁။ ျကက္သားကိုု အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ငရုုတ္သီးကိုု ေထာင္းထားပါ။

၂။ ေျကာ္မည့္ ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ဆီထည့္ရ်္ ဆီ ပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ျကက္သြန္ျဖဴနွင့္ ငရုုတ္သီး (သိုု ့) chili garlic sauce ကိုုထည့္ရ်္ ဆီသတ္ပါ။

၃။ ဆီသတ္ရ်္ အနံ ေမႊးလာလွ်င္ ျကက္သားကိုု ထည့္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ျကက္သားမွဳန္ ့၊ ပဲငံျပာရည္အျကည္၊ ရွာလကာရည္တိုု ့ကိုု ထည့္ပါ။

၄။ ၁၀ မိနစ္ခန္ ့ျကက္သားမ်ားကိုု လုုံးျပီး ျကက္သားမ်ားက်က္လွ်င္ ျကက္သြန္နီ နွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုုထည့္ရ်္ ၂ မိနစ္ခန္ ့သမေအာင္ေမြွပါ။

၅။ ထိုု ့ေနာက္ မီးဖိုုေပၚမွခ်၇်္ ထမင္းပူပူျဖင့္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

 

Source : Ei San Homemade Inspiration Fb Page

 

Unicode Font:

ကြက်ချဉ်စပ်က တရုုတ်ဟင်းလျာတွေထဲမှာ လူကြိုုက်များတဲ ့ဟင်းတမျိုးပါ။ စားရတာ မအီပဲ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်နဲ ့မြန်မာပါးစပ်နဲ ့အလွန်ကိုုက်တဲ့ ဟင်းလေးပါ။ အစပ်အတွက် ငရုုတ်ဆီ (သိုု ့) chili garlic sauce ကိုုသုုံးနိုုင်သလိုု ငရုုတ်သီးအနီတောင့်ကိုု ထောင်းထည့်နိုုင်ပါတယ်။ လုုပ်ရတာလဲလွယ်ကူတာမိုု ့မအိစံရဲ့ နည်းလေးနဲ့ လုုပ်စားကြည့်ကြနော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

၁။ ကြက်သား (အသားချည်း) – ၂၅ ကျပ်သား (သိုု ့) ၁ ပေါင်

၂။ ကြက်သွန်ဖြူ – ၃ မွှာ

၃။ ငရုုတ်သီး အနီတောင့် ၅ တောင့်

(chili garlic sauce ကိုုအသုုံးပြုမည်ဆိုုလျှင် ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း) chili garlic sauce ကိုုသုုံးလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ နှင့် ငရုုတ်သီး အနီတောင့်ထည့်စရာမလိုုပါ။

၄။ ကြက်သားမှုန့် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း

၅။ ပဲငံပြာရည် အကြည် – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း

၆။ ရှာလကာရည် – ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း

၇။ အတုုံးအသေးတုုံးထားသော ကြက်သွန်နီ – တလုုံးစာ

၈။ အတုုံးအသေးတုုံးထားသော ခရမ်းချဉ်သီး – တခြမ်းစာ

၉။ ဆီ – ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း

( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)

ပြုလုုပ်နည်း

၁။ ကြက်သားကိုု အတုုံးအသေးလေးတွေတုုံးထားပါ။ ကြက်သွန်ဖြူ နှင့်ငရုုတ်သီးကိုု ထောင်းထားပါ။

၂။ ကြော်မည့် ဒယ်အိုုးထဲတွင် ဆီထည့်ရျ် ဆီ ပူလာလျှင် ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုုတ်သီး (သိုု ့) chili garlic sauce ကိုုထည့်ရျ် ဆီသတ်ပါ။

၃။ ဆီသတ်ရျ် အနံ မွှေးလာလျှင် ကြက်သားကိုု ထည့်ပါ။ ထိုု ့နောက် ကြက်သားမှုန် ့၊ ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ ရှာလကာရည်တိုု ့ကိုု ထည့်ပါ။

၄။ ၁၀ မိနစ်ခန် ့ကြက်သားများကိုု လုုံးပြီး ကြက်သားများကျက်လျှင် ကြက်သွန်နီ နှင့် ခရမ်းချဉ်သီးကိုုထည့်ရျ် ၂ မိနစ်ခန် ့သမအောင်မွှေပါ။

၅။ ထိုု ့နောက် မီးဖိုုပေါ်မှချရျ် ထမင်းပူပူဖြင့် သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီ။

Source : Ei San Homemade Inspiration Fb Page

Comment here