Hot News

ထုိင္းစတုိင္ ပဲၾကာဇံသုပ္ကို အလြယ္တကူသုပ္နည္းကို ေဖာ္ၿပေပးလိုက္ပါတယ္….

Zawgyi Font :

ထုိင္းစတုိင္ ပဲၾကာဇံသုပ္ေလးပါ။ ပဲၾကာဇံ နဲ႔ အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သား တုိ႔ျဖင္႔ ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္သုပ္ထားတာပါ။ အရသာကလည္း အရမ္းေကာင္းမြန္ျပီ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ပဲၾကာဇံ – ၁ထုပ္ (၁၀၀ ဂရမ္)
ၾကက္ရင္ဗံု – ၁ခု (ျပဳတ္ထားေပးျပီ အသားႏႊင္းထားပါ)
အာလူး – ၂လံုး (ႏူေအာင္ျပဳတ္ျပီ အရွည္ ပါးပါးလွီးပါ)

ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၈ေတာင္႔ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းပါ)
ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း

ျပင္ဆင္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ငရုတ္သီးမွုန္႔ ထည္႔ဆီသပ္ေပးပါ။

၂။ ပဲၾကာဇံကို ေရစိမ္ထားေပးပါ။ ျပီလွ်င္ ပဲၾကာဇံကုိ တ၀က္ဖ်က္ေပးပါ။

၃။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ေရတ၀က္ခန္႔ထည္႔ျပီ ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ ပဲၾကာဇံမ်ားကို ၂မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ျပဳတ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။

သုပ္နည္း

၁။ ျပီလွ်င္ ပဲၾကာဇံကို ပန္းကန္ခြက္ တစ္ခုထဲထည္႔ပါ။

၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ထည္႔နုယ္ေပးပါ။

၃။ ျပီမွ ဆီသပ္ထားေသာ ငရုတ္သီးဆီခ်က္မ်ားကို ပဲၾကာဇံသုပ္ ေဇာက္ပန္းကန္ထဲထည္႔ေပးပါ။

၄။ ျပီေနာက္ ၾကက္သား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အားလူး၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ေျမပဲ တုိ႔ကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၅။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ငါးငံျပာရည္၊ သံပရာရည္တုိ႔ထည္႔ျပီသမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။

၆။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ အေပၚမွ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႔ ျဖဴးေပးျပီ အရသာရွိေသာ ထုိင္းစတုိင္ ခ်ဥ္ခ်ဳိစပ္ ပဲၾကာဇံသုပ္ကုိ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီေနာ္။

Source : ba-bamail

Photo : Vue

Unicode Font :

ထိုငျးစတိုငျ ပဲကွာဇံသုပျလေးပါ။ ပဲကွာဇံ နဲ့ အာလူး၊ ခရမျးခဉြျသီး၊ ကွကျသား တို့ဖွငျ့ ခြိုခဉြျစပျသုပျထားတာပါ။ အရသာကလညျး အရမျးကောငျးမှနျပွီ လုပျရတာလညျး လှယျတာမို့ ခုပဲ တူတူ ခကြျကွညျ့ရအောငျ…

 

ပါဝငျပစ်စညျးမြား

ပဲကွာဇံ – ၁ထုပျ (၁၀၀ ဂရမျ)

ကွကျရငျဗုံ – ၁ခု (ပွုတျထားပေးပွီ အသားနှှငျးထားပါ)

အာလူး – ၂လုံး (နူအောငျပွုတျပွီ အရှညျ ပါးပါးလှီးပါ)

ခရမျးခဉြျသီး – ၃လုံး (အစေ့ထုတျပွီ အရှညျပါးပါးလှီးပါ)

ငရုတျသီးစိမျး – ၈တောငျ့ (ညကျအောငျ ထောငျးထားပါ)

မွပေဲ – စားပှဲတငျဇှနျး ၂ဇှနျး (မညကျတညကျ ထောငျးပါ)

ပုဇှနျခွောကျမှုနျ့ – စားပှဲတငျဇှနျး ၂ဇှနျး

ကွကျသှနျမွိတျ – စညျးဝကျ (ပါးပါးလှီးပါ)

နံနံပငျ – အနညျးငယျ (ပါးပါးလှီးပါ)

သံပရာရညျ – စားပှဲတငျဇှနျး ၁ဇှနျး

ဆား – လကျဖကျရညျဇှနျး တဝကျ

ကွကျသားမှုနျ့ – လကျဖကျရညျဇှနျး တဝကျ

ငါးငံပွာရညျ – စားပှဲတငျဇှနျး ၁ဇှနျး

ငရုတျသီးမှုနျ့ – စားပှဲတငျဇှနျး တဝကျ

ဟငျးရှကျဆီ – စားပှဲတငျဇှနျး ၂ဇှနျး

ပွငျဆငျနညျး

၁။ အရငျဆုံး ဒယျထဲ ဆီ (စားပှဲတငျဇှနျး ၂ဇှနျး)ထညျ့ပွီ ဆီပူလာလြှငျ ငရုတျသီးမှုနျ့ ထညျ့ဆီသပျပေးပါ။

၂။ ပဲကွာဇံကို ရစေိမျထားပေးပါ။ ပွီလြှငျ ပဲကွာဇံကို တဝကျဖကြျပေးပါ။

၃။ ပွီနောကျ ဒယျထဲ ရတေဝကျခနျ့ထညျ့ပွီ ဆူအောငျတညျပါ။ ဆူလာလြှငျ ပဲကွာဇံမြားကို ၂မိနစျခနျ့ ထညျ့ပွုတျပွီ ဇကာဖွငျ့ ပွနျဆယျထားပေးပါ။

 

သုပျနညျး

၁။ ပွီလြှငျ ပဲကွာဇံကို ပနျးကနျခှကျ တစျခုထဲထညျ့ပါ။

၂။ ထို့နောကျ ထောငျးထားသော ငရုတျသီးစိမျးမြားကို ထညျ့နုယျပေးပါ။

၃။ ပွီမှ ဆီသပျထားသော ငရုတျသီးဆီခကြျမြားကို ပဲကွာဇံသုပျ ဇောကျပနျးကနျထဲထညျ့ပေးပါ။

၄။ ပွီနောကျ ကွကျသား၊ ခရမျးခဉြျသီး၊ အားလူး၊ ပုဇှနျခွောကျ၊ မွပေဲ တို့ကို ထညျ့ရောမှှလေိုကျပါ။

၅။ အရသာအတှကျ ဆား(လကျဖကျရညျဇှနျး ၁ဇှနျး)၊ ကွကျသားမှုနျ့ (လကျဖကျရညျဇှနျး ၁ဇှနျး)၊ ငါးငံပွာရညျ၊ သံပရာရညျတို့ထညျ့ပွီသမအောငျ ရောမှှပေေးပါ။

၆။ ထို့နောကျ အရသာ အနတေောျလြှငျ အပေါျမှ နံနံပငျ၊ ကွကျသှနျမွိတျတို့ ဖွူးပေးပွီ အရသာရှိသော ထိုငျးစတိုငျ ခဉြျခြိုစပျ ပဲကွာဇံသုပျကို သုံးဆောငျနိုငျပါပွီနောျ။

Source : ba-bamail

Photo : Vue

Comment here