Knowledge

အာပူလ်ွာပူ ရခိုင္မုန္ ့တီ ခ်က္နည္းေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္…..

Zawgyi Font :

အာပူဟင္းရည္ငါးကို သန္႕စင္ၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္းနဲ႕ ေရနဲနဲ ထည့္ျပဳတ္ပါ။ က်က္လွ်င္ အသားသင္ၿပီး တစ္ဝက္ကို ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ေရေျခာက္ေအာင္ ေလွာ္ၿပီး အရုိးျပဳတ္ရည္အိုးထဲ ထည့္ပါ။
ဆူေအာင္တည္ၿပီး ပုဇြန္ငပိကို ေရေဖ်ာ္ၿပီး အေရၾကည္ေလး စစ္ထည့္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္း လိုသေလာက္ ေထာင္း ထည့္ပါ။ အခ်ိဳငံ ျမည္းၿပီး ငရုတ္ေကာင္း၊ ပတဲေကာ ထည့္လိုက္ရင္ အာပူဟင္းရည္ ရပါၿပီ။

မုန္ ့တီသုပ္အတြက္ ငါးဆီသတ္ ငါးဖယ္ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသက္ထားပါ။ က်န္တဲ့ ဆီ အနည္းငယ္နဲ႕ ငါးအသားတစ္ဝက္ကို ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ပါ။ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ က်က္လ်ွင္ ငါးသင္ထားတာ ထည့္ပါ။ ပုစြန္ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္ ့ထည့္ပါ။ငရုတ္သီးစိမ္း လိုသေလာက္ ေထာင္း ထည့္ပါ။ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ ဒါဆို အသုပ္အတြက္ ငါးဟင္း က်က္ပါၿပီ။

မုန္ ့တီသုပ္ မုန္ ့ဖက္ထည့္ၿပီး ငါးဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ပုဇြန္ငံျပာရည္ ၊ အခ်ိဳမႈန္႕ ၊ ပဲသီး ႀကိဳက္ရင္ထည့္ပါ။ ဗမာနံနံ ၊ သံပုရာသီး ထည့္ပါ။ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source : Lifehack

Photo : Google

Unicode Font :

အာပူဟငျးရညျငါးကို သနျ့စငျပွီး ဆား၊ ဆနှငျးနဲ့ ရနေဲနဲ ထညျ့ပွုတျပါ။ ကကြျလြှငျ အသားသငျပွီး တစျဝကျကို ခငြျး၊ ကွကျသှနျဖွူနဲ့ ရခွေောကျအောငျ လှောျပွီး အရိုးပွုတျရညျအိုးထဲ ထညျ့ပါ။

ဆူအောငျတညျပွီး ပုဇှနျငပိကို ရဖြေောျပွီး အရကွေညျလေး စစျထညျ့ပါ။ ငရုတျသီးစိမျး လိုသလောကျ ထောငျး ထညျ့ပါ။ အခြိုငံ မွညျးပွီး ငရုတျကောငျး၊ ပတဲကော ထညျ့လိုကျရငျ အာပူဟငျးရညျ ရပါပွီ။

မုနျ ့တီသုပျအတှကျ ငါးဆီသတျ ငါးဖယျကွောျပါ။ ကွကျသှနျဖွူ ဆီသကျထားပါ။ ကနြျတဲ့ ဆီ အနညျးငယျနဲ့ ငါးအသားတစျဝကျကို ခငြျး၊ ကွကျသှနျဖွူ ဆီသတျပါ။ အနညျးငယျ ထညျ့ပါ။ ကကြျလြှငျ ငါးသငျထားတာ ထညျ့ပါ။ ပုစှနျငံပွာရညျ၊ အခြိုမှုနျ ့ထညျ့ပါ။ငရုတျသီးစိမျး လိုသလောကျ ထောငျး ထညျ့ပါ။ ရအေနညျးငယျ ထညျ့ပွီး ကွောျပါ။ ဒါဆို အသုပျအတှကျ ငါးဟငျး ကကြျပါပွီ။

မုနျ ့တီသုပျ မုနျ ့ဖကျထညျ့ပွီး ငါးဆီသတျပါ။ ကွကျသှနျဖွူ ဆီခကြျ၊ ပုဇှနျငံပွာရညျ ၊ အခြိုမှုနျ့ ၊ ပဲသီး ကွိုကျရငျထညျ့ပါ။ ဗမာနံနံ ၊ သံပုရာသီး ထညျ့ပါ။ သုံးဆောငျနိုငျပါပွီ။

Source : Lifehack

Photo : Google

 

Comment here