Food

စားလို႕ သိပ္ေကာင္းတဲ့ ကူဖီးလ္ ေက်ာက္ေက်ာနဲ႕ စီလုံလက္ဖက္ရည္ေက်ာက္ေက်ာ

Zawgyi Font

ကူဖီးလ္ ေက်ာက္ေက်ာ

Image may contain: dessert and food

အိစံရဲ ့လြယ္ကူတဲ့ ကူဖီးလ္ လုုပ္နည္းေလးနဲ ့ေက်ာက္ေက်ာလုုပ္နည္းေလးကိုု ေပါင္းစပ္ျပီး ထြက္လာတဲ့ ကူဖီးလ္ေက်ာက္ေက်ာေကာင္းေကာင္းေလးပါ။ ကူဖီးလ္လုုပ္နည္းလိုုမ်ိဳးေပါင္မုုန္ ့ထည့္တာမဟုုတ္ပဲ မုုန္ ့ၾကြပ္ေျခာက္ကိုု ထည့္ရပါတယ္။ ေပါင္မုုန့္ကိုု ထည့္ရင္ေက်ာက္ေက်ာအပူခ်ိန္နွင့္ ေပါင္မုုန္ ့ေတြအရည္ေပ်ာ္သြားျပီးမလိုုင္လိုု မျဖစ္ပါဘူး။ အဲ့တာေၾကာင့္ မုုန္ ့ၾကြပ္ေျခာက္ကိုုသုုံးထားပါတယ္။ လုုပ္စားရေအာင္ေနာ္။

 

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ႏိုု ့စိမ္း – ၂ ဗူး

၂။ ႏြားႏိုု ့- ႏိုု ့စိမ္းဗူးခြံျဖင့္ ခ်ိန္ရ်္ ၁ ခြက္

၃။ ေရ – ႏိုု ့စိမ္းဗူးခြံျဖင့္ ခ်ိန္ရ်္ ၁ ခြက္ခြဲ

၄။ ႏိုု ့ဆီ – ၁ ဗူး

၅။ ေက်ာက္ေက်ာ – ၂၅ ဂရမ္ ၁ ထုုပ္

၆။ မုုန္ ့ၾကြပ္မုုန္ ့(bread crumbs) – ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း

( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)

 

ျပဳလုုပ္နည္း

၁။ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း ထဲကိုု ေက်ာက္ေက်ာမွုုန္ ့ထည့္ရ်္ ခဏထားပါ။

၂။ အိုုးတခုုထဲတြင္ ႏိုု ့စိမ္း၊ ႏြားႏိုု ့၊ ႏိုု ့ဆီ၊ ေရ ၁ ခြက္တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ ပြက္ေအာင္တည္ပါ။ ပြက္ရင္ ေက်ာက္ေက်ာမွုုန္ ့စိမ္ထားတာကိုု ထည့္ရ်္ အဆက္မပ်က္ေမြွရ်္ ၁၅ မိနစ္ခန္ ့တည္ပါ။ ျပီးလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ မုုန္ ့ၾကြပ္မွုုန္ ့ကိုုထည့္ေမြွပါ။

၃။ ထိုု ့ေနာက္ ဘန္းထဲထည့္ရ်္ အေအးခံပါ။ ေအးသြားလွ်င္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအရြယ္လွီးရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

 

စီလုုံလက္ဖက္ရည္ေက်ာက္ေက်ာ

Image may contain: food

စီလုုံလက္ဖက္ရည္လိုု႔ဆိုုလိုုက္ရင္ မလိုုင္ဖတ္ေလးေတြကိုု မ်က္လုုံးထဲတန္းျမင္သလိုုပဲ အခုုေက်ာက္ေက်ာေလးမွာလဲ မလိုုင္ဖတ္ေလးေတြနဲ႔ လက္ဖက္ရည္နဲ႔ေပါင္းျပီး လုုပ္ထားပါတယ္။ ဒီနည္းေလးကိုုစဥ္းစားမိခ်ိန္မွာ ပထမတခါလုုပ္ေတာ့ အရသာေပါ့ျပီး နည္းနည္းမာသြားတယ္။ ဒါနဲ႔ဒုုတိယတေခါက္ထပ္လုုပ္တယ္ေပါ့။ ဒုုုုတိယအၾကိမ္က်ေတာ့ ေကာင္းတာမွ ဘာေျပာေကာင္းမလဲ စားျပီးရင္းကိုုစားခ်င္ေနေတာ့တာပဲ။ လုုပ္နည္းေလးကေတာ့ အရမ္းလြယ္ကူပါတယ္။ လုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား (၈လက္မပတ္လည္တဘန္းစာအတြက္)

၁။ ႏြားႏိုု႔ – ၅၀၀ ml

၂။ ေရ – ၇၅၀ ml

၃။ ဒိန္ခ်ဥ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း

၄။ အာဂါးေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းႏွင့္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (အျပာေရာင္အထုုပ္ရဲ႔တဝက္)

၅။ Happy Tea Mix လက္ဖက္ရည္မႈန္႔ – ၇ ထုုပ္ (တခါေဖ်ာ္စာအထုုပ္)

( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml)

(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း

၁။ Happy Tea Mix လက္ဖက္ရည္မႈန္႔ ႏွင့္ အာဂါးေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔မ်ားကိုု ပန္းကန္တခုုထဲမွာထည့္ျပီး သမေအာင္လုုပ္ထားပါ။

၂။ ႏြားႏိုု႔ကိုု ပူလာျပီး အေငြ႔ထြက္လာသည္အထိတည္ပါ။ အေငြ႔ေတြထြက္လာလွ်င္ ဒိန္ခ်ဥ္ကိုုထည့္ေမႊပါ။ ပြက္လာျပီးလွ်င္ အရည္သတ္သတ္ မလိုုင္ဖတ္သတ္သတ္ထြက္လာပါလိမ့္မည္။

၃။ အရည္ႏွင္ ့မလိုုင္ဖတ္မ်ားသတ္သတ္ဆီျဖစ္လာလွ်င္ ေရ ကိုုထည့္ရ်္ ပြက္လာေအာင္တည္ပါ။

၄။ ပြက္လာလွ်င္ ေရာထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ႏွင့္ လက္ဖက္ရည္မႈန္႔မ်ားကိုုထည့္ေမႊပါ။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္တည္ျပီးလွ်င္ ေက်ာက္ေက်ာလုုပ္မည့္ဘန္းထဲကိုုထည့္ရ်္အေအးခံပါ။

၅။ ေအးသြားလွ်င္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလိုုလွီးရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီ။

 

Source From Ei San Homemade Inspiration

 

Unicode Font
ကူဖီးလ် ကျောက်ကျေ
ာအိစံရဲ ့လွယ်ကူတဲ့ ကူဖီးလ် လုုပ်နည်းလေးနဲ ့ကျောက်ကျောလုုပ်နည်းလေးကိုု ပေါင်းစပ်ပြီး ထွက်လာတဲ့ ကူဖီးလ်ကျောက်ကျောကောင်းကောင်းလေးပါ။ ကူဖီးလ်လုုပ်နည်းလိုုမျိုးပေါင်မုုန် ့ထည့်တာမဟုုတ်ပဲ မုုန် ့ကြွပ်ခြောက်ကိုု ထည့်ရပါတယ်။ ပေါင်မုုန့်ကိုု ထည့်ရင်ကျောက်ကျောအပူချိန်နှင့် ပေါင်မုုန် ့တွေအရည်ပျော်သွားပြီးမလိုုင်လိုု မဖြစ်ပါဘူး။ အဲ့တာကြောင့် မုုန် ့ကြွပ်ခြောက်ကိုုသုုံးထားပါတယ်။ လုုပ်စားရအောင်နော်။ပါဝင်သောပစ္စည်းများ၁။ နိုု ့စိမ်း – ၂ ဗူး၂။ နွားနိုု ့- နိုု ့စိမ်းဗူးခွံဖြင့် ချိန်ရျ် ၁ ခွက်၃။ ရေ – နိုု ့စိမ်းဗူးခွံဖြင့် ချိန်ရျ် ၁ ခွက်ခွဲ၄။ နိုု ့ဆီ – ၁ ဗူး၅။ ကျောက်ကျော – ၂၅ ဂရမ် ၁ ထုုပ်၆။ မုုန် ့ကြွပ်မုုန် ့(bread crumbs) – ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)ပြုလုုပ်နည်း၁။ ရေ ထမင်းစားဇွန်း ၈ဇွန်း ထဲကိုု ကျောက်ကျောမှုုန် ့ထည့်ရျ် ခဏထားပါ။၂။ အိုုးတခုုထဲတွင် နိုု ့စိမ်း၊ နွားနိုု ့၊ နိုု ့ဆီ၊ ရေ ၁ ခွက်တိုု ့ကိုုထည့်ရျ် ပွက်အောင်တည်ပါ။ ပွက်ရင် ကျောက်ကျောမှုုန် ့စိမ်ထားတာကိုု ထည့်ရျ် အဆက်မပျက်မွှေရျ် ၁၅ မိနစ်ခန် ့တည်ပါ။ ပြီးလျှင် မီးဖိုုပေါ်မှချရျ် မုုန် ့ကြွပ်မှုုန် ့ကိုုထည့်မွှေပါ။၃။ ထိုု ့နောက် ဘန်းထဲထည့်ရျ် အအေးခံပါ။ အေးသွားလျှင် ကြိုက်နှစ်သက်ရာအရွယ်လှီးရျ် သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီရှင်။
စီလုုံလက်ဖက်ရည်ကျောက်ကျော
စီလုုံလက်ဖက်ရည်လိုု့ဆိုုလိုုက်ရင် မလိုုင်ဖတ်လေးတွေကိုု မျက်လုုံးထဲတန်းမြင်သလိုုပဲ အခုုကျောက်ကျောလေးမှာလဲ မလိုုင်ဖတ်လေးတွေနဲ့ လက်ဖက်ရည်နဲ့ပေါင်းပြီး လုုပ်ထားပါတယ်။ ဒီနည်းလေးကိုုစဉ်းစားမိချိန်မှာ ပထမတခါလုုပ်တော့ အရသာပေါ့ပြီး နည်းနည်းမာသွားတယ်။ ဒါနဲ့ဒုုတိယတခေါက်ထပ်လုုပ်တယ်ပေါ့။ ဒုုုုတိယအကြိမ်ကျတော့ ကောင်းတာမှ ဘာပြောကောင်းမလဲ စားပြီးရင်းကိုုစားချင်နေတော့တာပဲ။ လုုပ်နည်းလေးကတော့ အရမ်းလွယ်ကူပါတယ်။ လုုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။ပါဝင်သောပစ္စည်းများ (၈လက်မပတ်လည်တဘန်းစာအတွက်)၁။ နွားနိုု့ – ၅၀၀ ml၂။ ရေ – ၇၅၀ ml၃။ ဒိန်ချဉ် – ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း၄။ အာဂါးကျောက်ကျောမှုန့် – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်းနှင့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း (အပြာရောင်အထုုပ်ရဲ့တဝက်)၅။ Happy Tea Mix လက်ဖက်ရည်မှုန့် – ၇ ထုုပ် (တခါဖျော်စာအထုုပ်)( ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း = 1 tablespoon= 15ml)(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း = 1 teaspoon= 5 ml)ပြုလုုပ်နည်း၁။ Happy Tea Mix လက်ဖက်ရည်မှုန့် နှင့် အာဂါးကျောက်ကျောမှုန့်များကိုု ပန်းကန်တခုုထဲမှာထည့်ပြီး သမအောင်လုုပ်ထားပါ။၂။ နွားနိုု့ကိုု ပူလာပြီး အငွေ့ထွက်လာသည်အထိတည်ပါ။ အငွေ့တွေထွက်လာလျှင် ဒိန်ချဉ်ကိုုထည့်မွှေပါ။ ပွက်လာပြီးလျှင် အရည်သတ်သတ် မလိုုင်ဖတ်သတ်သတ်ထွက်လာပါလိမ့်မည်။၃။ အရည်နှင် ့မလိုုင်ဖတ်များသတ်သတ်ဆီဖြစ်လာလျှင် ရေ ကိုုထည့်ရျ် ပွက်လာအောင်တည်ပါ။၄။ ပွက်လာလျှင် ရောထားသော ကျောက်ကျောမှုန့်နှင့် လက်ဖက်ရည်မှုန့်များကိုုထည့်မွှေပါ။ ၁၀ မိနစ်လောက်တည်ပြီးလျှင် ကျောက်ကျောလုုပ်မည့်ဘန်းထဲကိုုထည့်ရျ်အအေးခံပါ။၅။ အေးသွားလျှင် ကြိုက်နှစ်သက်သလိုုလှီးရျ် သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီ။

Nway Htway Editor
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
Nway Htway Editor
Sorry! The Author has not filled his profile.

Comment here