Food

အရသာအားလံုး ပါးစပ္ထဲ စိမ့္တဲ့ သီးစုံ သာကူဟာလဝါနဲ႕ ငွက္ေပ်ာသီးခ်ိစ္ ဆႏြင္းမကင္း

Zawgyi Font

သီးစုုံ သာကူဟာလဝါ

Image may contain: food

ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြအၾကိဳက္ သာကူဟာလဝါေလးကိုု သီးစုုံေလးနဲ႔လုုပ္ထားပါတယ္။ သူ႔ရဲ႔အရသာကေတာ့ သီဟိုုဠ္ေစ႔ပါလိုု႔ ဆိမ္႔ေနသလိုု ဖရုုံယိုုပါလိုု႔ခ်ိဳခ်ိဳေလးနဲ႔ အလြန္စားေကာင္းပါတယ္။ လုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

 

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ အေသးဆုုံး သာကူေစ့ – ၂ ခြက္

၂။ ေရ – ၃ ခြက္ (သိုု ့) ၇၂၀ မီလီလီတာ ml

၃။ အုုန္းႏိုု ့- ၄၀၀ ml

၄။ ႏြားနိုု ့- ၄၀၀ ml

၅။ သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း

၆။ ေညာင္ေစးက်ေအာင္က်ိဳထားေသာ ၾကံသကာရည္ – ၁ ခြက္ (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း (ၾကံသကာကိုုအေရာင္ရင့္ရင့္ေလးဟာသံုုးရင္ အေရာင္ပိုုလွပါတယ္။)

၇။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ

၈။ ေထာပတ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း

၉။ ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း

၁၀။ ဘိန္းေစ့ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း

၁၁။ ျခစ္ထားေသာ အုုန္းသီးဖတ္ – ၁ ခြက္

၁၂။ Top သီဟိုုဠ္ေစ႔ – ၁ ခြက္

၁၃။ ဖရုုံယိုု – ၅ ခုု

(၁ခြက္ =240 ml = ရိုုးရိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)

( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml)

(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း

၁။ သာကူေစ့ကိုုေရေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ။ Top သီဟိုုဠ္ေစ႔ကိုု အတုုံးအသးေလးေတြျဖစ္သြားေအာင္ အနည္းငယ္ေထာင္းေပးပါ။ ဖရုုံယိုုကိုု အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ။

၂။ အိုုးၾကီးၾကီးတခုုထဲမွာ ေရ၊ အုုန္းႏိုု ့၊ႏြားႏိုု ့၊ဆား၊ ဆီတိုု ့ကိုုထည့္ျပီးပြက္လာေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ သာကူကိုုထည့္ရ်္ အဆက္မပ်က္ေမြွေပးပါ။

၃။ ေမြွေနျပီး ၃ မိနစ္ေလာက္ေနလွ်င္ သၾကား၊ ၾကံသကာရည္တိုု ့ကိုုထည့္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ေထာပတ္၊ Top သီဟိုုဠ္ေစ႔၊ အုုန္းသီးဖတ္တိုု႔ကိုု ထည့္ျပီး အဆက္မပ်က္ ဆီျပန္လာသည္အထိေမြွေပးပါ။

၄။ ဆီျပန္လာလွ်င္ ဘိန္းေစ့ႏွင္႔ ဖရုုံယိုုတိုု႔ကိုုထည့္ေမြွပါ။ (ဘိန္းေစ့ကိုုအေပၚကျဖဴးမည္ဆိုုလွ်င္ေတာ့ ေနာက္ဆုုံးဘန္းထဲကိုုထည့္ျပီးမွအေပၚကျဖဴးပါ။) ေရမက်န္ေတာ့ပဲ ဆီျပန္ျပီးလုုံးလာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ ဘန္းထဲထည့္အေအးခံပါ။ (Comment မွာ video နဲ႔ျပထားပါတယ္။)

၅။ ေအးသြားလွ်င္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အရြယ္အစားလွီးရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုု္င္ပါျပီရွင္။

 

ငွက္ေပ်ာသီးခ်ိစ္ ဆႏြင္းမကင္း

Image may contain: dessert and food

ဆိမ္႔ေနေအာင္စားလိုု႔ေကာင္းတဲ႔ ငွက္ေပ်ာသီးခ်ိစ္ ဆႏြင္းမကင္းေလးပါ။ အိစံဆိုုရင္ မုုန္႔လုုပ္ျပီးျပီးခ်င္း ပူေနတုုန္းေလးစားလိုုက္တာ အမ်ားၾကီးကိုုကုုန္သြားေကာ။ ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ခ်ိစ္ေရာထားတဲ႔အရသာေလးဆိုုေတာ့ ဘာေျပာေကာင္းမလဲအရမ္းကိုုစားေကာင္းေပါ့။ လုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

 

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (ဘန္းအျကီး ၁ ဘန္းစာ)

၁။ သီးေမြွး ငွက္ေပ်ာသီးမွည့္မွည့္ – ၈ လုံး (သို ့) ေသးရင္ ၉ လုံး

၂။ အုံးသီးဖတ္ – ၁ ခြက္

၃။ ေရြွျကည္ – ၁ ခြက္

၄။ ဂ်ံဳ မွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း

၅။ ခ်ိစ္အမွ်င္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁၂ ဇြန္း (အိစံသုုံးထားတာကေတာ့ Cheddar cheese ကိုုသုုံးထားပါတယ္။)

၆။ သျကား – ၁ ခြက္ ခြဲ

၇။ ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္

၈။ အုံးနို ့- ၄၀၀ ml

၉။ ေထာပတ္ – ထမင္းစားဇြန္ ၈ ဇြန္း (သို ့) ခြက္ တ ၀က္

၁၀။ ဘိန္းေစ့ – အနည္းငယ္

၁၁။ စားေသာဆိုးေဆး အနီေ၇ာင္ – ၄ စက္ (သို့) ၅ စက္ (ေလ်ာ့ထည့္လို ့လဲရပါတယ္။မထည့္လို ့လဲရပါတယ္။)

( ၁ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း) ( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon= 15 ml ) ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

 

ျပဳလုပ္နည္း

၁။ ငွက္ေပ်ာသီးကို လက္ျဖင့္ ေျခပါ။ (အရမ္းေက်ရန္မလိုပါ။)

၂။ blender ထဲသို ့အုံးသီးဖတ္၊ ေထာပတ္ နွင့္ အုံးနို ့၊သၾကား၊ဆားတိုု႔ကို ထည့္ရ်္ ေမြွပါ။

၃။ ဇလုံ တခုထဲတြင္ ငွက္ေပ်ာသီး ၊ ေျခထားေသာအုံးသီးဖတ္ အႏွစ္၊ ေရြွျကည္၊ ဂ်ံဳမွဳန္ ့၊ ဆိုးေဆး အနီေ၇ာင္တို ့ကိုေရာရ်္ သမေအာင္ေမြွပါ။သမသြားလွ်င္ ခ်ိစ္အမွ်င္ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္းကိုု ထည့္ျပီး သမေအာင္လုုပ္ပါ။

၄။ မုန္ ့ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲကို ဆီ (သို ့) ေထာပတ္သုတ္ထားပါ။ ထို ဗန္းထဲသို ့မုန္ ့အနွစ္မ်ားကို ထည့္ျပီး အေပၚမွ ဘိန္းေစ ့မ်ားကို ျဖဴးေပးပါ။

၅။ ၃၅၀’F (175’C) မွာ အပူေပးထားေသာ oven ထဲတြင္ ၁ နာရီ ထည့္ဖုတ္ပါ။ ျပီးရင္က်န္ေသာ ခ်ိစ္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းကိုု အေပၚကေနျဖဴးျပီး အေပၚမီးျဖင့္ ၅ မိနစ္ေလာက္ဖုတ္ပါ။ အေအးခံရ်္ ျကိုက္နွစ္သက္ရာ အရြယ္ ျဖတ္ရ်္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္။

 

Source From Ei San Homemade Inspiration

 

Unicode Font
သီးစုုံ သာကူဟာလဝါ
့မြန်မာလူမျိုးတွေအကြိုက် သာကူဟာလဝါလေးကိုု သီးစုုံလေးနဲ့လုုပ်ထားပါတယ်။ သူ့ရဲ့အရသာကတော့ သီဟိုုဠ်စေ့ပါလိုု့ ဆိမ့်နေသလိုု ဖရုုံယိုုပါလိုု့ချိုချိုလေးနဲ့ အလွန်စားကောင်းပါတယ်။ လုုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။ပါဝင်သောပစ္စည်းများ၁။ အသေးဆုုံး သာကူစေ့ – ၂ ခွက်၂။ ရေ – ၃ ခွက် (သိုု ့) ၇၂၀ မီလီလီတာ ml၃။ အုုန်းနိုု ့- ၄၀၀ ml၄။ နွားနိုု ့- ၄၀၀ ml၅။ သကြား – ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ ဇွန်း၆။ ညောင်စေးကျအောင်ကျိုထားသော ကြံသကာရည် – ၁ ခွက် (သိုု ့) ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း (ကြံသကာကိုုအရောင်ရင့်ရင့်လေးဟာသုုံးရင် အရောင်ပိုုလှပါတယ်။)၇။ ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုုံတပုုံ၈။ ထောပတ် – ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ ဇွန်း၉။ ဆီ – ထမင်းစားဇွန်း ၅ ဇွန်း၁၀။ ဘိန်းစေ့ – ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း၁၁။ ခြစ်ထားသော အုုန်းသီးဖတ် – ၁ ခွက်၁၂။ Top သီဟိုုဠ်စေ့ – ၁ ခွက်၁၃။ ဖရုုံယိုု – ၅ ခုု(၁ခွက် =240 ml = ရိုုးရိုုးကော်ဖီခွက် ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း)( ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း = 1 tablespoon= 15ml)(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း = 1 teaspoon= 5 ml)ပြုလုုပ်နည်း၁။ သာကူစေ့ကိုုရေဆေးပြီးရေစစ်ထားပါ။ Top သီဟိုုဠ်စေ့ကိုု အတုုံးအသးလေးတွေဖြစ်သွားအောင် အနည်းငယ်ထောင်းပေးပါ။ ဖရုုံယိုုကိုု အတုုံးအသေးလေးတွေတုုံးထားပါ။၂။ အိုုးကြီးကြီးတခုုထဲမှာ ရေ၊ အုုန်းနိုု ့၊နွားနိုု ့၊ဆား၊ ဆီတိုု ့ကိုုထည့်ပြီးပွက်လာအောင်တည်ပါ။ ပွက်လာလျှင် သာကူကိုုထည့်ရျ် အဆက်မပျက်မွှေပေးပါ။၃။ မွှေနေပြီး ၃ မိနစ်လောက်နေလျှင် သကြား၊ ကြံသကာရည်တိုု ့ကိုုထည့်ပါ။ ထိုု ့နောက်ထောပတ်၊ Top သီဟိုုဠ်စေ့၊ အုုန်းသီးဖတ်တိုု့ကိုု ထည့်ပြီး အဆက်မပျက် ဆီပြန်လာသည်အထိမွှေပေးပါ။၄။ ဆီပြန်လာလျှင် ဘိန်းစေ့နှင့် ဖရုုံယိုုတိုု့ကိုုထည့်မွှေပါ။ (ဘိန်းစေ့ကိုုအပေါ်ကဖြူးမည်ဆိုုလျှင်တော့ နောက်ဆုုံးဘန်းထဲကိုုထည့်ပြီးမှအပေါ်ကဖြူးပါ။) ရေမကျန်တော့ပဲ ဆီပြန်ပြီးလုုံးလာလျှင် မီးဖိုုပေါ်မှချရျ် ဘန်းထဲထည့်အအေးခံပါ။ (Comment မှာ video နဲ့ပြထားပါတယ်။)၅။ အေးသွားလျှင် ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အရွယ်အစားလှီးရျ် သုုံးဆောင်နိုု်င်ပါပြီရှင်။
ငှက်ပျောသီးချိစ် ဆနွင်းမကင်း
ဆိမ့်နေအောင်စားလိုု့ကောင်းတဲ့ ငှက်ပျောသီးချိစ် ဆနွင်းမကင်းလေးပါ။ အိစံဆိုုရင် မုုန့်လုုပ်ပြီးပြီးချင်း ပူနေတုုန်းလေးစားလိုုက်တာ အများကြီးကိုုကုုန်သွားကော။ ငှက်ပျောသီးနဲ့ချိစ်ရောထားတဲ့အရသာလေးဆိုုတော့ ဘာပြောကောင်းမလဲအရမ်းကိုုစားကောင်းပေါ့။ လုုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။ပါဝင်သောပစ္စည်းများ (ဘန်းအကြီး ၁ ဘန်းစာ)၁။ သီးမွှေး ငှက်ပျောသီးမှည့်မှည့် – ၈ လုံး (သို ့) သေးရင် ၉ လုံး၂။ အုံးသီးဖတ် – ၁ ခွက်၃။ ရွှေကြည် – ၁ ခွက်၄။ ဂျုံ မှုန် ့- ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ ဇွန်း၅။ ချိစ်အမျှင် – ထမင်းစားဇွန်း ၁၂ ဇွန်း (အိစံသုုံးထားတာကတော့ Cheddar cheese ကိုုသုုံးထားပါတယ်။)၆။ သကြား – ၁ ခွက် ခွဲရ။ ဆား -လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ဝက်၈။ အုံးနို ့- ၄၀၀ ml၉။ ထောပတ် – ထမင်းစားဇွန် ၈ ဇွန်း (သို ့) ခွက် တ ဝက်၁၀။ ဘိန်းစေ့ – အနည်းငယ်၁၁။ စားသောဆိုးဆေး အနီရောင် – ၄ စက် (သို့) ၅ စက် (လျော့ထည့်လို ့လဲရပါတယ်။မထည့်လို ့လဲရပါတယ်။)( ၁ခွက် = 240 ml = ရိုးရိုးကော်ဖီခွက် ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း) ( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon= 15 ml ) ( လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)ပြုလုပ်နည်း၁။ ငှက်ပျောသီးကို လက်ဖြင့် ခြေပါ။ (အရမ်းကျေရန်မလိုပါ။)၂။ blender ထဲသို ့အုံးသီးဖတ်၊ ထောပတ် နှင့် အုံးနို ့၊သကြား၊ဆားတိုု့ကို ထည့်ရျ် မွှေပါ။၃။ ဇလုံ တခုထဲတွင် ငှက်ပျောသီး ၊ ခြေထားသောအုံးသီးဖတ် အနှစ်၊ ရွှေကြည်၊ ဂျုံမှုန် ့၊ ဆိုးဆေး အနီရောင်တို ့ကိုရောရျ် သမအောင်မွှေပါ။သမသွားလျှင် ချိစ်အမျှင်ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ ဇွန်းကိုု ထည့်ပြီး သမအောင်လုုပ်ပါ။၄။ မုန် ့ဖုတ်မည့် ဗန်းထဲကို ဆီ (သို ့) ထောပတ်သုတ်ထားပါ။ ထို ဗန်းထဲသို ့မုန် ့အနှစ်များကို ထည့်ပြီး အပေါ်မှ ဘိန်းစေ ့များကို ဖြူးပေးပါ။၅။ ၃၅၀’F (175’C) မှာ အပူပေးထားသော oven ထဲတွင် ၁ နာရီ ထည့်ဖုတ်ပါ။ ပြီးရင်ကျန်သော ချိစ် ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်းကိုု အပေါ်ကနေဖြူးပြီး အပေါ်မီးဖြင့် ၅ မိနစ်လောက်ဖုတ်ပါ။ အအေးခံရျ် ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အရွယ် ဖြတ်ရျ် သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီရှင်။
Source From Ei San Homemade Inspiration

Nway Htway Editor
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
Nway Htway Editor
Sorry! The Author has not filled his profile.

Comment here