Knowledge

လူၾကီးလူငယ္လူမ်ိဳးဘာသာမေရြး ၾကိဳက္ၾကတဲ့ နတ္သုုဒၶါ

Zawgyi Font

နတ္သုုဒၶါခ်က္နည္း ေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္ မအိစံရဲ႕နည္းေလးကို တင္ေပးလိုုက္ပါတယ္။ ေထာပတ္နံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ အလြန္စားလိုု႔ေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္သားဆီျပန္၊ ဆိတ္သားဆီျပန္၊ ငပိေၾကာ္၊ သရက္ခ်ဥ္တိုု႔နဲ႔ တြဲစားရင္အလြန္လိုုက္ဖက္ပါတယ္။  လုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

Image may contain: food

ဓာတ္ပံု Ei San Homemade Inspiration

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

 

၁။ ဆန္ – ေပါင္းအိုုးမွာပါေသာ ဆန္ခ်ိန္ေသာခြက္ျဖင့္ ၆ ခြက္ (basmati ဒံေပါက္ဆန္ကိုုအသုုံးျပဳလွ်င္ပိုုေကာင္းပါတယ္။)

၂။ ေထာပတ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း

၃။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

၄။ သျကား – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း

၅။ ကရေဝးရြက္ – ၅ ရြက္

၆။ သစ္ျကမ္းပိုုးေခါက္ – ၂ ခုု

၇။ ေလးညွင္းပြင့္ – ၁၀ ပြင့္

၈။ ဇီယာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္

၉။ ဖာလာေစ့ – ၈ ေစ့

၁၀။ ျကက္သြန္နီေျကာ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း

၁၁။ စပ်စ္သီးေျခာက္ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း

၁၂။ သီဟိုုငွ္ေစ့ – ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း

၁၃။ မုုန္လာဥနီ – အၾကီး ၁ ဥ

( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)

(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

 

ျပဳလုုပ္နည္း

 

၁။ မုုန္လာဥနီကိုု အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ။

၂။ ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ေထာပတ္ကိုု အပူေပးျပီး ေထာပတ္ပူလာလွ်င္ သစ္ျကမ္းပိုုးေခါက္ နွင့္ ကရေ၀းရြက္၊ ေလးညွင္းပြင့္၊ ဇီယာ၊ ဖာလာေစ့တိုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ ေမြွးလာသည္အထိဆီသတ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ ေထာပတ္ဆီကိုုဇကာနွင့္စစ္ထားပါ။ ကရေဝးရြက္ ၂ ရြက္နွင့္ သစ္ျကမ္းပိုုးေခါက္ကိုုပဲခ်န္ထားျပီး က်န္တာေတြကိုုလြွင့္ပစ္လိုုက္ပါ။ ဆီသတ္ထားေသာ ေထာပတ္ဆီကိုုဒယ္အိုုးထဲျပန္ထည့္အပူေပးျပီး ပူလာလွ်င္ သီဟိုုငွ္ေစ့ ႏွင့္ တုုံးထားေသာ မုုန္လာဥနီမ်ား ၂ မိနစ္ေလာက္ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ထိုု႔ေနာက္မိီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။

၃။ ထမင္းေပါင္းအိုုးထဲတြင္ ဆန္ကိုုေဆးျပီး ခါတိုုင္းခ်က္သလိုု ေရကိုုထည့္ပါ။ ျကက္သြန္နီေျကာ္၊ ဆား၊ သျကား တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ ဆား နွင့္ သျကားမ်ားသမသြားေအာင္ေမြွပါ။ ေထာပတ္ နွင့္ ဆီတ္ထားေသာ သစ္ဂ်ပိုုးေခါက္နွင့္ ကရေ၀းရြက္မ်ား၊ မုုန္လာဥနီ၊ သီဟိုုငွ္ေစ႔တိုု႔ကိုု ထည့္ရ်္ သမသြားေအာင္ ေမြွျပီး ထမင္းခ်က္သလိုုခလုုပ္ႏွိပ္ရ်္ ခ်က္ပါ။

၅။ နတ္သုုဒၶါက်က္လွ်င္ စပ်စ္သီးေျခာက္ကိုုအေပၚမွျဖဴးျပီး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ နွပ္ထားပါ။

၆။ အနံ ့ေမႊးေမႊး နွင့္ နတ္သုုဒၶါကိုုသုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

 

Source From Ei San Homemade Inspiration

 

Unicode Font

နတ်သုုဒ္ဓါချက်နည်း မေးထားတဲ့သူတွေအတွက် မအိစံရဲ့နည်းလေးကို တင်ပေးလိုုက်ပါတယ်။ ထောပတ်နံ့မွှေးမွှေးလေးနဲ့ အလွန်စားလိုု့ကောင်းပါတယ်။ ကြက်သားဆီပြန်၊ ဆိတ်သားဆီပြန်၊ ငပိကြော်၊ သရက်ချဉ်တိုု့နဲ့ တွဲစားရင်အလွန်လိုုက်ဖက်ပါတယ်။  လုုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

၁။ ဆန် – ပေါင်းအိုုးမှာပါသော ဆန်ချိန်သောခွက်ဖြင့် ၆ ခွက် (basmati ဒံပေါက်ဆန်ကိုုအသုုံးပြုလျှင်ပိုုကောင်းပါတယ်။)

၂။ ထောပတ် – ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း

၃။ ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း

၄။ သကြား – ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း

၅။ ကရဝေးရွက် – ၅ ရွက်

၆။ သစ်ကြမ်းပိုုးခေါက် – ၂ ခုု

၇။ လေးညှင်းပွင့် – ၁၀ ပွင့်

၈။ ဇီယာ – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်

၉။ ဖာလာစေ့ – ၈ စေ့

၁၀။ ကြက်သွန်နီကြော် – ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း

၁၁။ စပျစ်သီးခြောက် – ထမင်းစားဇွန်း ၄ ဇွန်း

၁၂။ သီဟိုုငှ်စေ့ – ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း

၁၃။ မုုန်လာဥနီ – အကြီး ၁ ဥ

( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)

(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)

ပြုလုုပ်နည်း

၁။ မုုန်လာဥနီကိုု အတုုံးအသေးလေးတွေတုုံးထားပါ။

၂။ ဒယ်အိုုးထဲတွင် ထောပတ်ကိုု အပူပေးပြီး ထောပတ်ပူလာလျှင် သစ်ကြမ်းပိုုးခေါက် နှင့် ကရဝေးရွက်၊ လေးညှင်းပွင့်၊ ဇီယာ၊ ဖာလာစေ့တိုု ့ကိုု ထည့်ရျ် မွှေးလာသည်အထိဆီသတ်ပါ။ ထိုု ့နောက် မီးဖိုုပေါ်မှချရျ် ထောပတ်ဆီကိုုဇကာနှင့်စစ်ထားပါ။ ကရဝေးရွက် ၂ ရွက်နှင့် သစ်ကြမ်းပိုုးခေါက်ကိုုပဲချန်ထားပြီး ကျန်တာတွေကိုုလွှင့်ပစ်လိုုက်ပါ။ ဆီသတ်ထားသော ထောပတ်ဆီကိုုဒယ်အိုုးထဲပြန်ထည့်အပူပေးပြီး ပူလာလျှင် သီဟိုုငှ်စေ့ နှင့် တုုံးထားသော မုုန်လာဥနီများ ၂ မိနစ်လောက်ထည့်ကြော်ပါ။ ထိုု့နောက်မိီးဖိုုပေါ်မှချပါ။

၃။ ထမင်းပေါင်းအိုုးထဲတွင် ဆန်ကိုုဆေးပြီး ခါတိုုင်းချက်သလိုု ရေကိုုထည့်ပါ။ ကြက်သွန်နီကြော်၊ ဆား၊ သကြား တိုု ့ကိုုထည့်ရျ် ဆား နှင့် သကြားများသမသွားအောင်မွှေပါ။ ထောပတ် နှင့် ဆီတ်ထားသော သစ်ဂျပိုုးခေါက်နှင့် ကရဝေးရွက်များ၊ မုုန်လာဥနီ၊ သီဟိုုငှ်စေ့တိုု့ကိုု ထည့်ရျ် သမသွားအောင် မွှေပြီး ထမင်းချက်သလိုုခလုုပ်နှိပ်ရျ် ချက်ပါ။

၅။ နတ်သုုဒ္ဓါကျက်လျှင် စပျစ်သီးခြောက်ကိုုအပေါ်မှဖြူးပြီး ၁၅ မိနစ်လောက် နှပ်ထားပါ။

၆။ အနံ ့မွှေးမွှေး နှင့် နတ်သုုဒ္ဓါကိုုသုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီရှင်။

Source From Ei San Homemade Inspiration

Comment here